A ManpowerGroup Munkaerő-piaci előrejelzése Q2/2018

A ManpowerGroup Munkaerő-piaci előrejelzése Q2/2018

A ManpowerGroup Munkaerő-piaci előrejelzése Q2/2018

Magyarország Munkaerő-piaci Előrejelzése 2018. második negyedévében újra a legerősebb az EMEA régióban!

Pozitívak a kilátások minden iparágban, régióban és szervezeti méretben!

Teljes elemzés letöltése
Infógrafika letöltése

Budapest, 2018. március 13. A magyar munkaadók 2018. második negyedévében optimista felvételi szándékot jelentenek. A felmérésben munkaadók 23%-a növekedésére számít, csupán 2%-uk tervez elbocsátást, míg 73% semmiféle változtatásra nem készül a negyedik negyedévben, így a szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci mutató értéke +18%-os.
 

A felvételi szándék 5 százalékponttal erősebb az előző negyedévhez képest, miközben viszonylag stabil maradt a 2017. azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan kiigazított adatok szerint Magyarország a legerősebb az EMEA régióban.

Vég Ottó, a ManpowerGroup magyarországi ügyvezetője elmondta: " Magyarország munkáltatói nagyon optimisták, a foglalkoztatás növelésére irányuló szándék június végéig nagyon kedvező. Az előrejelzésből láthatjuk, hogy az utóbbi időben az építőiparban mutatkozó felvételi szándék továbbra is erős marad. Tavaly decemberben az építőipari termelés volumene 35,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a novemberi 30,9 százalékos növekedés után. Legutóbbi felmérés eredményei azt mutatják, hogy a munkáltatók bizalma tovább növekszik, és az építőiparban a Munkaerő-piaci mutató értéke az év első negyedévéhez, illetve a tavalyi évhez képest is jelentős mértékben javul.

"A munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal 3,8% -ra csökkent az előző negyedévhez képest, és a felvételi szándék ezt a tendenciát tükrözve továbbra is nagyon erős Magyarországon."

Ágazati összehasonlításban az építőipar továbbra is pozitív előrejelzést mutat,  a gyártás és a szállítmányozás, raktározás és kommunikáció területén viszont kiemelt felvételi kedv tapasztalható.

A munkaadók mind a kilenc vizsgált ágazatban dolgozói létszámbővítést terveznek a következő három hónapban. Az építőipari szektor munkáltatói robusztus, +34%-os felvételi szándékot jeleznek. A gyártás illetve a szállítmányozás, raktározás és kommunikáció szektor munkáltatói is jelentős, 21%-os gyarapodást jósolnak, és a köz-, szociális és lakossági szolgáltatások szektor munkaadói is egészséges, +20%-os felvételi szándékot jelentettek. A folyamatosan növekvő felvételi szándék a Szállítmányozás-raktározás és kommunikáció szektorokban is kimutatható, +20%-os mutatóval, valamint a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektorban, ahol +17%-os felvételi szándékot jelentettek. A legmérsékeltebb bővítést is +7%-kal a mezőgazdaság, vad-, erdő- és halgazdálkodás területén jelentették.

"A versenyszféra szereplőinek felvételi szándéka folyamatosan növekszik. Az elmúlt év adataiból kiderült, hogy az építőipar folyamatosan fejlődik. Az előrejelzésből megtudjuk, hogy az ágazat munkáltatói továbbra is gyors ütemben vennének fel munkaerőt, hisz a felmérésben részt vevő építőipari munkaadók közül 10-ből négy növelni szeretné a munkavállalóinak számát az elkövetkező három hónapban. A kivételesen magas növekedés részben az EU-alapú források és az új lakóépületek fejlesztésének köszönhető. A decemberben aláírt új szerződések volumene 124,7 százalékkal növekedett az előző évhez képest. "

"Annak ellenére, hogy a gyártási területen kis mértékben csökkent a felvételi szándék, az autóipari új beruházások több mint 600 új pozíciót kínálnak, melynek 80%-a mérnök szakember. A szektor az országban elsősorban a kékgalléros munkaerőre támaszkodott, de a közelmúltban tapasztalt fluktuáció az ágazatban bizonyos változásokat eredményezett. A gyárak nagy része jelentős munkaerőhiánnyal szembesül, és a sok megrendelés miatt nem tudják tartan a határidőket, ezért inkább a mérnöki és informatikai fejlesztési központokba fektetnek be.”


A 2017 második negyedévéhez képest a kilenc iparág közül öten gyengülnek a szándékok felvétele. A gyártás szektorban a munkaadók 5 százalékpontos csökkenést jelentettek, míg az vendéglátás ágazatában a felvételi hajlandóság 4 százalékponttal csökkent. Mindeközben a kilátások javulnak három szektorban, köztük a köz-, szociális és lakossági szolgáltatások szektorban és az építőiparban, ahol a munkaadók jelentős 13 és 12 százalékpontos emelkedést jelentettek.

Az előző negyedévhez viszonyítva kilencből öt iparágban javultak a kilátások, leginkább a köz-, szociális és lakossági szolgáltatások szektorban 20 százalékponttal. 14 százalékpontos erősödést jelentettek az építőiparban és 7 százalékpontos emelkedést jósolnak az elektromos áram, gáz- és vízellátás területén.
A felvételi szándék 6 százalékponttal javult az elektromos áram, gáz- és vízellátás szektorban, illetve 5 százalékpontos növekedést mutat mind a Közszférában, mind a Köz-, szociális és lakossági, valamint a kis- és nagykereskedelmi szektorokban. Azonban gyengébb kilátásról számoltak be két szektorban, köztük a vendéglátásban, ahol 3 százalékpontos visszaesést jelentettek. A felvételi szándék azonban négy ágazatban gyengült, ideértve a gyártás szektort is, ahol a csökkenés 5 százalékpontos.


Regionális összehasonlítás

2018. második negyedévében mind a nyolc régióban munkaerő-növekedést terveznek. A Közép-dunántúli munkaadók jelentették a legerősebb felvételi szándékot +22%-os munkaerő-piaci mutató értékkel, míg Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon +20%-os emelkedést mutatnak. A budapesti munkaadók is pozitív kilátásokról számolnak be, +19%-os kilátásokkal, míg Közép-magyarországi és Dél-alföldi régióban +18%-os mutatóval jelentenek folyamatos munkaerő-növekedést. A legkisebb mértékű regionális növekedési értéket Dél-Dunántúlon jelentettek +13%-kal.

Az előző negyedévhez viszonyítva a nyolc régióból hatban emelkedett a munkaerő-piaci mutató. Az Észak-Alföld munkáltatói jelentették a legjelentősebb, 14 százalékpontos növekedést, míg a kilátások 9 százalékponttal magasabbak a Dél-Dunántúlon. 7 százalékpontos növekedést jelentenek két régióban is - Közép-Dunántúlon és Észak-Magyarországon, azonban a felvételi szándék mind Budapesten, mind a Nyugat-Dunántúlon 2 százalékponttal gyengült.

"A tény, hogy a kormány továbbra is támogatja a munkahely teremtő beruházásokat, még mindig kedvező a külföldi multinacionális vállalatok számára, akik az Észak-Alföldön főleg Business Service Központokba, illetve Észak-Magyarországon autóipari gyártásba invesztálnak.”

Az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest a nyolcból négy régió munkáltatói jelentettek magasabb felvételi szándékot. Az Észak-alföldi 11 százalékpontos növekedés mellett a kilátások 7 százalékponttal erősebbek mind Közép-Dunántúlon, mind Észak-Magyarországon. Másutt, Nyugat-Dunántúlon 6, Közép-Magyarországon és Dél-Dunántúlon 5 és 3 százalékpontos enyhe növekedést jelentenek. Eközben a felvételi szándék 2 százalékponttal csökkenést jelentettek.
 

Nettó foglalkoztatási szándék összehasonlítása régiónként Q4 2017
 

Negyedéves változás

Éves változás

NEMZETI

+18%

↑ (+5%)

↑ (+1%)

BUDAPEST

+19%

↓ (-2%)

(0%)

KÖZÉP-MAGYARORSZÁG

+18%

↑ (+2%)

↓ (-5%)

KÖZÉP-DUNÁNTÚL

+22%

↑ (+7%)

↑ (+7%)

ÉSZAK-ALFÖLD

+20%

↑ (+14%)

↑ (+11%)

SZAK-MAGYARORSZÁG

+20%

↑ (+7%)

↑ (+7%)

DÉL-ALFÖLD

+18%

↑ (+2%)

↑ (+4%)

DÉL-DUNÁNTÚL

+13%

↑ (+9%)

↓ (-3%)

NYUGAT-DUNÁNTÚL

+16%

↓ (-2%)

↓ (-6%)

           

 

Cégméret szerinti összehasonlítás

Növekedésre lehet számítani mind a négy szervezeti méret kategóriában 2018. második negyedévében. A nagyvállalatok foglalkoztatási szándékának előrejelzése +34%, míg a kimutatások alapján a közepes méretű vállalatok 25%, a kisvállalatok körében pedig  +18%-os növekedésre lehet számítani. A mikrovállalatok +7%-a tervez felvételt.

Az előző negyedévhez képest 8, illetve 7 százalékponttal javultak a közép- és nagyvállalatok felvételi szándéka, míg a kisvállalatok munkaadói 5 százalékpontos emelkedést jelentettek és a mikrovállalatok felvételi szándéka nem változott.

Az éves összehasonlításban a nagyvállalatok 5, a kisvállalatok 4 százalékponttal erősebbek. Eközben a felvételi szándék viszonylag stabil mind a mikro-, mind a közepes méretű munkáltatói kategóriában.
 

vissza

Manpower partnerünk mondta:

Jó a Manpower csapata, rövid idő alatt küldtek kiváló CV-ket nekünk. Boldog vagyok minden folyamattal és a munkatársakkal is.

Munkatársunk mondta:

Többször kerültem kapcsolatba a Manpower-rel, mindig maximálisan meg voltam elégedve embercentrikusságukkal, korrektségükkel. Bármikor szívesen leszek munkavállalójuk. Mindig a szerződés szerint teljesítették feladatukat, előttem jelesre vizsgáztak. Örülök, hogy munkavállalójuk lehettem.

Manpower partnerünk mondta:

Új az együttműködésünk a Manpower-rel, és a kommunikáció is könnyen megy a csapattal.

Experis partnerünk mondta:

Megbízható, segítőkész partner, aki mindent megtesz az ügyfelekért.

Munkatársunk mondta:

Egyszerű a kapcsolattartás,minden problémánál segítőkész munkatárssal találkoztam.